
Schoolhond met certificering
Kosten: € 920
4 dagen inclusief lunch
Data cursus:
13 en 27 sept (extra dag), 11 okt en 1 nov
Nog enkele plekken vrij
Data certificering:
8 of 15 november (afhankelijk van het aantal deelnemers)
Voorjaar 2026
10 en 24 jan (extra dag), 7 feb en 7 mrt
Nog een een aantal plekken vrij
Praktisch
- De evaluatie/certificering vindt individueel plaats en duurt ongeveer een uur.
- De minimumleeftijd van de hond is 1,5 jaar (NB: je kunt een evaluatie doen op ieder gewenst moment na de cursus).
- Vooraf dient er een portfolio van je hond aangeleverd te worden.
- Heb je twijfels over de geschiktheid van je hond?
Tijdens de cursus wordt er informatie gegeven over de evaluatie/certificering en over de criteria en het begrip ‘basisgeschiktheid’.
Wil je dat je er naar de geschiktheid van je hond gekeken wordt en hem eventueel laten certificeren? Volg dan deze cursus met extra vierde cursusdag!
Doelen van de extra cursusdag:
- Op een veilige en verantwoorde manier je hond leren inzetten, met inachtneming van individuele kwaliteiten en onmogelijkheden. Samenwerken met plezier.
- Je hond leren beschermen en steunen in dit werk. Inzicht krijgen in eigen handelen en grenzen (h)erkennen in jullie teamwork.
- De taal van je hond kunnen lezen en daarnaar handelen, begeleiden van je hond voor, tijdens en na een bezoek of begeleidingssessie.
Welke inhoudelijke thema’s komen aan bod:
Theorie en achtergrond mens-dier interacties, lichaamstaal bij dier en mens, stress- en kalmerende signalen bij honden. Het wezen van de hond, teammanagement, kernkwadrant individueel en met je hond samen, ethiek in AAS.
Tijdens een lesdag worden theorie en praktijk afgewisseld. We oefenen en ervaren met elkaar in subgroepjes.
Certificering
Je kunt jezelf samen met je hond laten certificeren na het volgen van de vierdaagse cursus indien hij basisgeschikt is.
Tijdens de certificering wordt de individuele geschiktheid van het team beoordeeld. Er wordt bekeken hoe goed de begeleider/handler het gedrag van het dier kan interpreteren en begeleiden, hoe de samenwerking is tussen mens en hond en wat de kwaliteiten maar ook wat de onmogelijkheden zijn van een team. Doel is om de specifieke geschiktheid en kwaliteiten van ieder individueel team helder te krijgen.
Ben je geslaagd voor de certificering, die op een vijfde dag plaatsvindt en ongeveer een uur duurt, dan ontvang je een certificaat en een evaluatieverslag. Een gecertificeerd team is in staat om verantwoord en veilig te werken binnen het totale vakgebied AAS (activiteiten, therapie, coaching en educatie). De certificering vindt plaats volgens protocol en criteria van PetPartners, een internationaal erkende organisatie die voldoet aan normen volgens ESAAT/ISAAT.